Bouwlocatie

In de huidige tijd is het niet altijd makkelijk om met je club een geschikte bouwlocatie te vinden. Veel loodsen en schuren worden niet meer beschikbaar gesteld. Wet- en regelgeving staat dit in veel gevallen niet meer toe maar ook verkeerd gebruik door groepen heeft ervoor gezorgd dat plekken verloren zijn gegaan. Mede hierdoor zie je de kwaliteit van de optocht de laatste jaren achteruit hollen.

Zaltbommel
In Zaltbommel is dit jaar een bouwhal gerealiseerd die plaats biedt aan ongeveer acht carnavalsverenigingen. Deze groepen kunnen onder ideale omstandigheden bouwen aan mooie carnavalswagens. Het FMC heeft contact gelegd met de stichting Mispelhallen om de mogelijkheden tot samenwerking te bekijken. Hiervoor zijn mogelijkheden en dit heeft er o.a. toe geleid dat er op dit moment één carnavalsgroep uit de gemeente Maasdriel gaat bouwen in Mispelgat. Er zijn mogelijkheden voor andere groepen, wil je hier meer over weten zoek dan contact via het contactformulier.

Maasdriel
Ook in Maasdriel worden op dit moment de mogelijkheden onderzocht tot het realiseren van een bouwhal. Er is op dit moment contact tussen het FMC en de gemeente. De wethouders Jan Hein de Vreede en Erik van Hoften zijn hier nauw bij betrokken. Om echt de hele gemeente bij dit project te betrekken is er inmiddels ook contact gezocht met Ammerzoden om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken. Voor het eind van dit jaar verwachten alle partijen nogmaals met elkaar om tafel te zitten.